Haitallinen riippuvuus

Itsetuntemusryhmä riippuvuudesta kärsiville

Tämä ryhmä on tarkoitettu Sinulle, jos kamppailet jonkin elämää haittaavan riippuvuuden kanssa ja olet kiinnostunut tutkimaan riippuvuuttasi sekä sen taustoja ja vaikutuksia elämääsi. Ryhmään osallistumisen edellytyksenä on, että sinulla on halu vähentää haitallista riippuvuuskäyttäytymistäsi tai päästä siitä kokonaan eroon.

Ryhmän toiminta on maksutonta ja luottamuksellista. Voit halutessasi osallistua ryhmään myös nimettömänä. Järjestän ryhmän yhteistyössä Kainuun A-klinikan kanssa. Ryhmän tapaamiset ovat Kajaanissa. Tapaan jokaisen osallistujan ennen ryhmän alkua alkuhaastattelun merkeissä.

Riippuvuudella tarkoitetaan sitä, kun ihminen jää elämää haittaavalla tavalla koukkuun johonkin aineeseen, toimintaan tai vuorovaikutussuhteeseen ja yrityksistä huolimatta ei kykene lopettamaan ko. käyttäytymistä. Usein riippuvuuskäyttäytyminen on keino manipuloida hetkellisesti omaa tunne-elämää ja samalla yritys vapauttaa itsensä häpeästä sekä omien kipua tuottavien tunteiden ja ajatusten kohtaamiselta. Riippuvuuskäyttäytyminen voi olla myös yritys hakea yhteyttä johonkin saavuttamattomaan.

Ryhmässä on mahdollisuus tutkia riippuvuuskäytöksen taustalla olevia tunteita, pelkoja ja kokemuksia. Ryhmän tarkoituksena on lisätä itsetuntemusta, tietoisuutta omasta itsestä ja tunteista sekä omista valinnoista. Ryhmäprosessi rohkaisee ja tukee osallistujia askeleissa kohti uutta ja tutkimatonta oman riippuvuuden hoidossa ja lieventää riippuvuudesta koettua häpeää.

Aika, paikka ja ryhmäkoko

Tapaamisia on Kajaanissa 2-3 viikon välein keväällä 2018 noin kolmen kuukauden ajan. Tarkemmat tapaamisajat sovitaan suoraan ryhmän kesken. Myös tapaamispaikka selviää myöhemmin. Ryhmään otetaan max. 8 osallistujaa.

Vetäjä

Nimeni on Heikki Törmi ja olen hahmoterapeuttiopiskelija, psykodraamaohjaaja ja teatteritaiteen maisteri. Minulla itselläni on omakohtainen kokemus riippuvuuksista ja olen ollut raittiina reilut kymmenen vuotta. Ryhmän toiminta on osa minun harjoitteluja liittyen hahmoterapiaopintoihini Tanskassa (Gestalt Institute of Scandinavia).

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 

Ilmoittautumiset 31.12.2017 mennessä

Ota rohkeasti yhteyttä minuun, niin jutellaan lisää!

Heikki Törmi, puh. 0505207790, tormi@mac.com  www.mentormi.fi

A-klinikan toimisto, puh. 08 6156 7470