Perussivu

Hahmoterapia- ja psykodraamaryhmä Kajaanissa, kevätkausi 2016

 

 

Ryhmän tarkoituksena on lisätä osallistujiensa itsetuntemusta, tietoisuutta omasta itsestä ja omista valinnoista. Tapaamisten tehtävänä ei ole antaa valmiita vastauksia, vaan avustaa oivaltamisen ja tietoisuuden tiellä. Ryhmäterapia tukee ja rohkaisee osallistujaa, kun tämä ottaa askeleita kohti uutta ja tutkimatonta. 

 

Aika ja paikka     

La 23.1. - su 24.1., la 6.2. - su 7.2., la 27.2 - su 28.2., la 19.3.- su 20.3.,  la 2.4. - su 3.4. ja la 23.- su 24.4. Tapaamisia on siis kuutena viikonloppuna ja aina klo 9-16. Tapaamispaikka Wanha vesilaitos, Kauppakatu 1b. 

 

Kenelle  

Ryhmä on tarkoitettu kaikille kiinnostuneille. Aikaisempi kokemus ei ole  tarpeen, mukaan tarvitaan vain rehellinen halu tutustua itseensä. Ryhmän toiminta on luottamuksellista. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Hinta                                  

480€ (sis. ALV 24%) sisältää 84h. Voit maksaa myös erissä.

 

Sisällöstä

Hahmoterapian (gestalt-terapia) neljä peruspilaria ovat kontakti, tietoisuus, nykyhetki ja vastuu. Hahmoterapia on yksi psykoterapian menetelmä ja se tarjoaa kokonaisvaltaisen ja luovan lähestymistavan pulmien käsittelyyn. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on omien rajojen löytäminen sekä tietoisuuden lisääminen elämänvalintoja tehtäessä. Vetäjinä Kirsi Törmi ja Tanja Ansakorpi.

 

Psykodraama on elämän inhimillisten kokemusten kohtaamista. Ryhmätyöskentelyssä on mahdollista nostaa työskentelyn aiheeksi menneisyyden ja nykyisyyden ihmissuhteita ja tapahtumia sekä tutkia ryhmäläisten välisiä vuorovaikutussuhteita. Psykodraama on etukäteen suunnittelematonta aiheiden näyttämöllistämistä sekä oman spontaaniuuden ja luovuuden etsimistä. Se on koulutetun ammattilaisen avulla tapahtuvaa terapeuttista toimintaa. Vetäjänä Heikki Törmi.

 

Hahmoterapia ja psykodraama ovat toisilleen läheisiä terapiamuotoja ja tukevat erinomaisesti toisiaan. Molempien terapiamuotojen lähestymistapa on kokemuksellinen, osallistujan omaa luovuutta tukeva ja elämäniloa etsivä. Ryhmäterapiassa on mahdollisuus laajentaa tietoisuutta omista käyttäytymiskaavoista, puolustusmekanismeista, kehon tuntemuksista ja tavoista olla kontaktissa. Lisääntyvä tietoisuus itsestä antaa mahdollisuuden uusiin valintoihin, joita ryhmässä voi harjoitella. Ryhmäterapia on vaikuttava työskentelymuoto. Ryhmä antaa mahdollisuuden hiljaiseen työskentelyyn ja aktiiviseen osallistumiseen kontaktissa muiden kanssa.

 

Vetäjät

Kirsi Törmi ja Tanja Ansakorpi ovat harjoitteluvaiheessa olevia hahmoterapeuttiopiskelijoita (GIS, Tanska). Kirsi on työskennellyt Ihminen tavattavissa -mentorina sekä tanssin parissa ja Tanja on aiemmalta koulutukseltaan opettaja ja hän on työskennellyt erilaisissa opetustehtävissä. Heikki Törmi on viimeisen vuoden psykodraamaohjaaja-opiskelija (Helsingin psykodraamainstituutti), hahmoterapeuttiopiskelija (GIS, Tanska), Ihminen tavattavissa-mentor ja teatteritaiteen maisteri. 

 

Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Heikki Törmi, psykodraamaohjaaja-harjoittelija, 0505207790, tormi@mac.com

Kirsi Törmi, hahmoterapeutti-harjoittelija, 0503080203, kirsi.saastamoinen@mac.com          

 

Ryhmä toteutetaan yhteistyössä Gestalt Terapia Kaunis Mieli Oy:n kanssa.