Hahmoterapiaryhmä naisille

Uhriuden tunnistaminen ja toipumisen portaat. // Ryhmä täynnä, kiitos mielenkiinnosta!

Hahmoterapiaa, naisten iltaryhmä Kajaanissa 23.9.2016 - 24.1.2017

 

Olen kokoamassa hahmoterapeuttisesti työskentelevää naisten ryhmää (max 6 (-8) osallistujaa). Ryhmän toiminta liittyy hahmoterapiaopintoihini (Gestalt Institute of Scandinavia) eli se on osa lopputyötäni kyseiseen koulutukseen. Lopputyöni kiinnittyy hahmoterapian ohella traumaterapiaan ja erityisesti kehityksellisen trauman käsitteistöön ja ilmiöihin. Kehoon fokusoiva työskentely tulee olemaan vahvana osana ryhmän toimintaa. Ryhmään liittyen minulla on säännöllinen työnohjaus (PhD, psykologi Sue Congram, UK).

Ryhmän tarkoituksena on lisätä osallistujiensa itsetuntemusta, tietoisuutta omasta itsestä ja omista valinnoista. Tapaamisten tehtävänä ei ole antaa valmiita vastauksia, vaan avustaa oivaltamisen ja tietoisuuden tiellä. Ryhmäterapia tukee ja rohkaisee osallistujaa, kun tämä ottaa askeleita kohti uutta ja tutkimatonta. Hahmoterapian (gestalt-terapia) neljä peruspilaria ovat kontakti, tietoisuus, nykyhetki ja vastuu. Hahmoterapia on yksi psykoterapian menetelmä ja se tarjoaa kokonaisvaltaisen, kehofokusoituneen ja luovan lähestymistavan pulmien käsittelyyn. Yksi tärkeimmistä tavoitteista on omien rajojen löytäminen sekä tietoisuuden lisääminen elämänvalintoja tehtäessä.

 Kuinka koreografioida uusi loppu Stravinskyn Kevätuhri-balettiin? on lopputyöhöni liittyvän tutkimuksen metaforinen pääkysymys. Kevätuhrissa tyttö valitaan uhriksi ja hän tanssii itsensä kuoliaaksi. Mitä tarvitsee tapahtua, että loppu olisi toisenlainen? Ryhmän taustalla vaikuttavia kysymyksiä ovat mm: Miten tunnistaa uhrin rooli? Mitä vaiheita tunnistamisen prosessissa on? Missä suhteessa kehityksellinen trauma ja uhrius ovat toisiinsa nähden? Uhriuden dynamiikka parisuhteessa, työelämässä, perheessä, suhteessa vanheneviin vanhempiin? Kuinka uhrialttarilta noustaan istumaan, kuinka otetaan ensimmäiset askeleet? Kehon vahvistaminen? Ryhmän toimintaa ohjaa lähtökohtaisesti ryhmäprosessi ja uhrius-teema voi laajeta eri suuntiin. Ryhmästä nouseva materiaali tuodaan kirjallisessa lopputyössä anonyymisti esiin.

 

Aika ja paikka      Yhteensä 10 tapaamista. Harjukatu 35 as 2. Aloitus pe 23.9. klo 17-20. Muut      tapaamiset aina tiistaisin klo 17-20, kahden viikon välein (joulukuu poikkeus): ti 4.10., ti 18.10., ti 1.11.,  ti 15.11., ti 29.11., ti 13.12., ti 20.12., ti 10.1.17 ja ti 24.1.

Kenelle               Ryhmä on tarkoitettu aiheesta kiinnostuneille naisille. Aikaisempi kokemus ei ole välttämätöntä, mukaan tarvitaan vain rehellinen halu tutustua itseensä. Ryhmän toiminta on luottamuksellista. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Hinta                   200€ (sis. ALV 24%) sisältää 30h (3h á 20€). Voit maksaa myös erissä.

Vetäjä                 Kirsi Törmi on 4. eli viimeisen vuosikurssin hahmoterapeuttiopiskelijoita (GIS, Tanska). Kirsi on koulutustaustaltaan tanssitaiteen tohtori. Hän on pitänyt asiakasvastaanottoa vuodesta 2011 (Ihminen tavattavissa -mentor, TRE-ohjaaja, hahmoterapeuttiharjoittelija, pari- ja seksuaaliterapeuttiharjoittelija).

 

Ilmoittautuminen ja lisätietoa

Ilmoittautumiset 16.9. mennessä, Kirsi Törmi, hahmoterapeutti-harjoittelija, p. 050-3080203, kirsi.saastamoinen@mac.com