Naiseus voimavarana

Naiseus voimavarana – viikonloppukurssi naisille Kajaanissa 25.-26.2.2017

 

KIITOS MIELENKIINNOSTA / RYHMÄ TÄYNNÄ.

 

Tervetuloa helmikuisen viikonlopun ajan avaamaan porttia naiseuden teemaan. Naisia on kautta aikojen mystifioitu, alistettu tai pyhitetty. Annatko määritellä itseäsi ulkopuolelta tai asetatko itse itsellesi ehtoja ja määritelmiä, joudutko lohkomaan itsestäsi joitain puolia pois? Mitä sinulle merkitsee olla nainen? Millainen nainen haluat olla? Millainen yhteys sinulla on seksuaalisuuteesi?

 

Kurssin tarkoituksena on avata yhteyttä syvään olemukseemme, jolloin toisten hyväksynnän hakeminen sekä omat vaatimuksemme 'ole toisenlainen' voivat hiljalleen raueta ja voimme alkaa elämään olemustamme anteeksi pyytelemättä. Kurssin ohjelma pohjautuu lempeälle kehotyöskentelylle, kuvien kautta työstämiselle sekä ohjatuille ryhmäkeskusteluille.

 

Kurssin sisältö pohjautuu näkemykseen, jossa sukupuolisuus ja seksuaalisuus nähdään moniulotteisena vuorovaikutusrakenteena. Kurssin innoittajana on ollut psykoanalyytikko, kirjailija Elina Reenkolan ja filosofian tohtori, tarinankertoja Clarissa Pinkola Estésin kirjoitukset rohkeasta naisesta, villinaisesta, joka tuntee kaipauksen syvään, vaistomaiseen ja voimalliseen elämään eikä suostu patriarkaalisen kulttuurin tuottamaksi, typistetyksi ja tahdottomaksi sätkynukeksi. Reenkolan mukaan vastalääke häpeään sidotulle naisen kehollemme on hyväksyvä ja armollinen katse.

 

 

Aika ja paikka     

La 25.2. klo 10-16 - su 26.2.2017 klo 10-15, Kajaani Dancen tilat, Raatihuoneentorin S-marketin alakerta, Kajaani.

 

Kenelle             

Ryhmä on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille naisille, mitään ennakkotaitoja ei tarvita. Ryhmän toiminta on luottamuksellista. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, haastattelen ryhmään tulijat puhelimitse.

 

Hinta                 

189€ (sis. ALV), sis. kahvin/teen ja pientä välipalaa. Maksettu kurssimaksu vahvistaa paikan. Useammissa erissä maksaminen myös mahdollista.

 

Ryhmän vetäjä

Kirsi Törmi on tanssitaiteen tohtori, Ihminen tavattavissa mentor, TRE-ohjaaja, pari- ja seksuaaliterapeutti ja kesäkuussa 2017 valmistuva hahmoterapeutti (GIS, Tanska). Kirsi on pitänyt yksityisvastaanottoa vuodesta 2011.

 

Ilmoittautuminen ja tiedustelut

Kirsi Törmi, 050-3080203, kirsi.saastamoinen@mac.com . Ilmoittautumiset 19.2. mennessä.

”Pintapuolisesti olemme edelleen ystävällisiä, mutta nahkamme alla emme todellakaan enää kesyjä.” - C.P. Estés

 

Ota aikaa itsellesi, lämpimästi tervetuloa!                                    

 

 

Kirjallisuutta aiheesta: 

Reenkola, Elina. 2014. Nainen ja häpeä.

Reenkola, Elina. 2012. Äidin valta ja voima.

Reenkola, Elina. 2008. Nainen ja viha - aggressio voimavaraksi.

Pinkola-Estés, Clarissa. 1992 / 2014. Naiset jotka kulkevat susien kanssa.