Sertifiointiin johtava TRE-ohjaajakoulutus, Kajaani

Sertifiointiin johtava TRE® -ohjaajakoulutus pidetään 15.3.2019-19.10.2019 Kajaanissa

TRE-STRESSINPURKU

TRE-stressinpurku eli TRE® on yksinkertainen ja helposti omaksuttava kehon liikkeistä koostuva itsehoitomenetelmä, jonka vaikutuksen ilmenevät nopeasti. TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Menetelmä käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin. TRE auttaa selviämään stressiä, jännityksiä ja traumoja aiheuttaneista kokemuksista.

TRE -ohjaajakoulutus koostuu kahdesta kolmen päivän kurssista (moduuli 1 ja 2) ja kahdeksasta harjoituspäivästä. TRE -ohjaajakoulutuksen aloittava TRE moduuli 1 -kurssi pidetään pe 15.- su 17.3.2019 Kajaanissa. Moduuli 1 on avoin kurssi kaikille TRE-harjoittelusta kiinnostuneille ja siihen voi osallistua myös ilman että jatkaa TRE -ohjaajakoulutusta heti kurssin jälkeen.

TRE -ohjaajakoulutus valmistaa TRE-ohjaajaa viemään turvallisesti läpi yksilön ja ryhmän TRE-prosessin. TRE -ohjaajakoulutuksen aikana hankitaan ja syvennetään ymmärrystä TRE:n lähtökohdista, interventioista ja teoreettisesta viitekehyksestä sisältäen TRE-ohjaajan työssä tarvittavat eettiset, tekniset ja fyysiset valmiudet. Tulevan ohjaajan itsehavainnointi- ja itsesäätelykyky syvenee sille tasolle, joka mahdollistaa turvallisen työskentelyn yksilön ja ryhmän kanssa. Kurssin painopiste on kokemuksellisuudessa ja kehotyöskentelyssä.

Läpikäytyäsi TRE-ohjaajakoulutuksen hyväksytysti voit käyttää nimikettä sertifioitu TRE-ohjaaja (Certified TRE Provider).


PAIKKA JA AIKA

Koulutus pidetään Kajaanissa, Pupulassa, Purola-Puistola kyläyhdistyksen tiloissa, Kansakoulunkatu 17. 

Moduuli 1: pe 15.3. klo 16.00-20.00, la 16.3. klo 9.00-15.00 ja su 17.3. klo 9.00-15.00
Harjoituspäivät huhtikuu: pe 26.4. klo 16.00-20.30 ja la 27.4. klo 8.30-14.00
Harjoituspäivät toukokuu: pe 17.5. klo 16.00-20.30 ja la 18.5. klo 8.30-14.00

Moduuli 2: pe 16.8. klo 16.00-20.00, la 17.8. klo 9.00-15.00 ja su 18.8. klo 8.30-14.00
Harjoituspäivät syyskuu: pe 20.9. klo 16.00-20.30 ja la 21.9. klo 8.30-14.00
Harjoituspäivät lokakuu: pe 18.10. klo 16.00-20.30 ja la 19.10. klo 8.30-14.00

Moduuli 1 -kurssin sisältö: 

 • Kurssin ja moduuli1 -koulutusjakson sisältö, stressi 
 • Kehon neurobiologiset puolustusmekanismit 
 • Neurogeeninen tärinä ja trauman purkautuminen 
 • Porgesin Polyvagaaliteoria ja TRE 
 • TREn ohjaaminen ja ohjaajan perustaidot 
 • Eettiset ohjeet ja sertifiointiprosessi 

 Moduuli 2 –kurssin sisältö: 

 • Moduuli2 –koulutusjakson sisällön esittely, TREn tutkimus 
 • Jähmettyminen, tunnevyöry, dissosiaatio 
 • Kiintymyssuhdeteoria TRE-prosessissa 
 • Interventiot 
 • Peitinkalvot ja toiminnalliset lihasketjut, kehon liikkeet TRE-prosessissa 
 • TRE-ryhmien ohjaaminen 


KOULUTTAJA

TRE® Trainer Trainee, tanssitaiteen tohtori, hahmoterapeutti Kirsi Törmi. Moduuli 1. aikana paikalla on myös TRE® Certification Trainer, DI, Jyrki Rytilä. Jyrki vastaa TRE-ohjaajakoulutuksesta ja TRE:n kehittämisestä Suomessa.

INVESTOINTI

TRE-ohjaajakoulutuksen hinta on 1996,20€ (sis.alv) sisältäen ilmoittautumismaksun, koulutuksen, pientä välipalaa ja sähköisesti jaettavan luentomateriaalin. Koulutus laskutetaan kolmessa erässä tai sopimuksen mukaan. Moduuli 1 -kurssi 545,60€ (sis alv 24%) laskutetaan noin kolme viikkoa ennen kurssin alkamista. 


ILMOITTAUTUMISET ja TIEDUSTELUT

Ilmoittautumiset sähköpostitse Kirsille: kirsitormi@icloud.com , tiedustelut s-postitse tai p. 050-3080203 

Tarkempaa tietoa Kajaanin koulutuksesta löydät täältä: 

http://www.trefinland.fi/?page_id=17626

SERTIFIOITUJEN TRE-OHJAAJIEN KOKEMUKSIA

TRE-menetelmä on toiminut yhtenä kysyttynä palveluna usealla hyvinvointiyrittäjällä ja menetelmä on antanut hyvän alun hyvinvointialan yittäjyyteen tähtäävälle. TRE-menetelmää hyödynnetään laaja-alaisesti myös omaa työnkuvaa rikastuttavana menetelmänä mm. työterveyden, fysioterapian, sosiaaliohjauksen tai työnohjauksen parissa.

Oulun Mehiläisessä työterveyshoitajana työskentelevän Tiina Gripin kuvaus menetelmän käytöstä:

“Asiakkaiden kokemukset TRE-menetelmän hyödyistä ovat rohkaisevia: mm. olo rauhoittuu, keho rentoutuu, uni paranee, huoliajatukset vähenevät, kivut vähenevät, asiat asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin, saa kokemuksen että kykenee itse vaikuttamaan oloonsa ja kehosta tulee kaveri.”

TRE-menetelmän merkitystä itselleen Tiina kuvaa seuraavasti:
“Vuorovaikutus syvenee, kun kykenen herkemmin havainnoimaan asiakkaan kehollisen viestin/ vireystilan ja käyttämään omaa kehoa viesti-/työvälineenä, jolla voin pyrkiä tasaamaan asiakkaan vireystilaa.”

 

Fysioterapeutti, työnohjaaja, kouluttaja ja tietokirjailija Karita Palomäki toteaa TRE-menetelmän hyödyistä seuraavasti:

"Toimin fysioterapeuttina psykofyysisestä viitekehyksestä käsin ja asiakaskuntani koostuu mm. pitkittyneillä kivuilla, työuupumuksella, unettomuudella ja ahdistuksella oireilevista ihmisistä. Useimmille TRE sopii itsehoitoon. Monet kokevat välittömän kehon ja mielen rauhoittumisen vasteen TRE:n jälkeen, ja pidemmällä aikavälillä asiakkaat ovat havainneet pysyviä positiivisia muutoksia mm. unenlaadussa, kipujen ja lihasjännitysten/kireyksien vähentymisenä sekä jaksamisen lisääntymisenä.

Ajoittain ohjauksessani käy myös aktiiviliikkujia ja urheilijoita, jotka hyödyntävät lihasvärinää treenistä palautumiseen. Työnohjaajana korostaisin lisäksi TRE:n hyötyjä esim. myötätuntouupumuksen ennaltaehkäisemisessä, se on hyvin yleistä kaikessa auttamistyössä. 

Itse hyödynnän lähes 9 vuoden kokemuksen jälkeen tärinää hyvin luovasti, kehon tarpeita kuunnellen. TRE lisää oman kehon tiedostamista, mikä on tärkeää nykyajan hektisessä elinympäristössä, jossa jokaisen hermosto on kovilla. Voin lämpimästi suositella ohjaajakoulutusta sote-ammattilaisille!"

 
Sosionomi ja lähihoitaja Tiia Knuutinen on ohjannut Hellä Mieli-yrityksensä kautta TRE:tä mm. migreeniä sairastaville ja sosiaalisesta jännittämisestä kärsiville. TRE-harjoitus on koettu hyvin rentouttavana, jolloin stressin laukaisemat migreenikohtaukset saattavat vähentyä ja puolestaan jännittäjille TRE:stä on apua kehon ylivireyden tasapainottamisessa. 
 
TRE on ollut Tiialle itselleen merkittävä hyvinvoinnin työkalu: "Kehoni reagoi stressiin voimakkaasti. TRE on tehokkain jännitystä ja ylivireyttä purkava menetelmä, mitä olen koskaan kokeillut. TRE lisää myös sisäisen turvallisuuden tunnetta, joka puolestaan vaikuttaa siihen, että luottamus elämään lisääntyy. TRE:n vaikutus niin omaan kuin toistenkin hyvinvointiin hämmästyttää minua aina uudelleen."  

 

Hahmoterapeuttiopiskelija ja joogaopettaja Marika Lehtimäki hyödyntää TRE:tä terapia-asiakkaiden kanssa, mutta on tutustuttanut myös joogakurssilaisensa menetelmään: 

"Yhdistän TRE:tä joogaan teettämällä lyhyen TRE/tärinä-osuuden ennen loppurentoutusta, ja se on toiminut hyvänä palauttavana harjoituksena. Asiakkaat ovat kertoneet rentoutuvansa erityisen syvästi, “kuin magneetti vetäisi kiinni lattiaan”. He ovat myös antaneet palautetta, että lihakset eivät ole kipeytyneet niinkuin yleensä ensimmäisillä joogatunneilla tauon jälkeen, vaikka olemme tehneet dynaamisen harjoituksen ja voimakkaitakin venytyksiä. Ohjaajan näkökulmasta TRE on ollut siitä kiitollinen menetelmä, että siitä ovat tykänneet sekä fyysisesti vähän rankempaa harjoitusta tekevät että ne, jotka kaipaavat lempeää joogaa. ”

Omasta joogaharjoituksestaan Marika toteaa näin: ”Omassa harjoituksessani TRE on nykyään keskeisesti mukana; TRE:n myötä olen oppinut näkemään, miten viisaasti keho osaa itse liikuttaa itseään juuri oikeista kohdista ja oikeaan suuntaan. Siten omassa harjoituksessa varaan vähintään yhtä paljon tilaa tietynlaisille “ulkoa ohjatuille” asanoille kuin lihasten rentouttamiselle ja vapaamuotoisille, kehosta itsestään nouseville liikkeille.”

 

Kuva: Jyrki Rytilä / TRE Finland