TRE (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises) -menetelmä

Tension, Stress & Trauma Releasing Exercises eli TRE-menetelmä on yksinkertainen ja helposti omaksuttava kehon liikkeistä koostuva stressinpurkumenetelmä.TRE rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia.TRE-menetelmä perustuu ihmisen biologiseen ja neurologiseen kykyyn palautua stressaavista tilanteista. Liikesarja saa kehossa aikaan tärinän, joka poistaa kroonistunutta jännitystä lihaksista ja hermostosta. Kehon syvät jännitykset pääsevät vapautumaan ja keho löytää takaisin luonnolliseen rentoon ja luottavaiseen tilaansa.

TRE:n tutustujalla voi olla hyvin monenlaisia toiveita TRE:n suhteen. Itsehoidollisena menetelmänä TRE sopii ihmisille, joiden fyysinen ja psyykkinen terveydentila on normaali ja vakaa. Liikesarjan omaksumisen jälkeen TRE:tä voi harjoittaa omatoimisesti ja aina tarvittaessa ohjaajan avustuksella. TRE on vaikuttava menetelmä, ja prosessin eteneminen on hyvin yksilöllistä. 

Lisätietoa TRE:stä: TRE®-menetelmä – mitä se on?

Huomioithan seuraavan: TRE ei sovellu välittömästi leikkausten tai vakavien sairauksien kuten sydäninfarktin tai syöpäleikkauksen/diagnoosin jälkeen, epilepsiaa sairastaville, vaikeista psykooseista tai skitsofreniasta kärsiville. Raskaana oleville TRE:tä ei myöskään suositella. Kysy lääkäriltäsi ennen aloittamista, jos olet epävarma oman sairautesi suhteen. 

Lue lisää:

http://jalkeilla.blogspot.fi/2015/03/vierailevana-kirjoittajana-karita.html  

Yhteystiedot


Kirsi Törmi p. 050 3080203 kirsitormi(at)icloud.com

Heikki Törmi p. 050 520 7790 tormi(at)mac.com